Терки і овочерізки
Для чого до сих пір використовуються ручні овочерізки і терки?
Незважаючи на те, що сучасні кухні сьогодні укомплектовані потужними і багатофункціональними інструментами, які дозволяють втілювати в життя багато кулінарні шедеври, при цьому не витрачаючи практично ніяких зусиль, актуальними залишаються і такі помічники, як терки і овочерізки. Вони виручають у багатьох випадках, наприклад, коли потрібно натерти або нарізати певним чином, невелику кількість продуктів, і просто не полювання заради цього збирати, а потім мити цілий кухонний комбайн. Або ж, подрібнити продукти необхідно на природі, де немає електрики. Або, наприклад, вдома спить маленька дитина, і шум, який видає практично будь-який електричний кухонний прилад, може його розбудити. Саме з цих причин на будь-якій кухні повинна бути терка або ручний міксер.
Різновиди терок і овочерізок
Ручні терки і овочерізки по своїй конструкції є досить прості механічні пристрої із зрозумілим принципом дії. Овочерізки являють собою пристрої трохи складніше, так як можуть включати у свій склад велику кількість обертових елементів, насадок, барабанів, контейнерів та інше. У той час як терки теж можуть мати змінні насадки, що дозволяють, в основному, змінювати форму і розмір продукту, але при цьому їхня конструкція дуже проста. При всьому цьому, існує безліч різних підвидів даних пристосувань. Основними параметрами є: призначення чи галузь застосування, конструкція і матеріал.
За призначенням виділяють такі види терок і овочерізок:
- універсальні – призначені для обробки великої кількості продуктів, з можливістю зміни форми і розмірів;
- спеціальні – призначені для обробки конкретного виду продуктів, з можливістю змінювати форму і розмір продукту або без неї, наприклад, існують терки виключно для приготування однієї страви – морквини по-корейськи.
По конструкції терки і овочерізки бувають:
- розбірні – терки і овочерізки, які в силу своїх функціональних або конструктивних особливостей, складаються з декількох частин. Для використання таких засобів їх необхідно зібрати, а для очистки, миття та зберігання, відповідно – розібрати.
- нерозбірні – не припускають розбирання та складання, найчастіше мають просту конструкцію, експлуатація та обслуговування якої, можливі без розбирання кухонного приладдя.
За матеріалом терки і овочерізки бувають: пластикові і металеві. Відповідно, при виготовленні пластикових пристосувань використовується харчовий пластик, а при виготовленні металевих – нержавійка або харчова жерсть. При цьому потрібно розуміти, що найчастіше зустрічаються комбіновані овочерізки або терки, тобто такі, при виготовленні яких використовуються різні матеріали в комбінації один з одним, наприклад, пластик, нержавійки та кераміки.
Вибір терки або овочерізки необхідно проводити виходячи з того, який продукт або продукти необхідно подрібнювати, зручності використання того чи іншого виду конструкції і від переваг у використовуваних матеріалах.
Як купити тертку або овочерізку в інтернет-магазині OnlineMarket?
У нашому магазині представлені найпопулярніші терки і овочерізки. Щоб купити овочерізку або тертку, вам потрібно:
1. Вибрати зацікавив вас товар.
2. Натиснути кнопку Купить, а потім - Оформити замовлення.
3. Заповнити стандартну форму замовлення товару і чекати дзвінка нашого менеджера.
Також, замовлення можна зробити по телефону, вписавши свій номер телефону в поле під кнопкою Купити або, зателефонувавши нам по одному з номерів телефону зазначених у правому верхньому куті сторінки товару або на вкладці Контакти.